Zalige zalm op cedar plankje met dille dip

Equipment

  • rookhout: 1x Western red cedar rookplank

Ingrediënten

  • 1 x zalmfilet met huid á ca. 700 gram in 4 gelijke stukken gesneden
  • rasp van 1 citroen + sap van een halve citroen
  • grof gemalen zwarte peper
  • gemalen zeezout of Fleur de Sel
  • Voor de dille dip:
  • 2 eetlepels geraspte mierikswortel
  • klein bekertje crème fraîche
  • klein bosje gehakte dille
  • eetlepel kappertjes
  • rasp + sap van een halve citroen
  • grof gemalen zwarte peper
  • snufje gemalen zeezout of Fleur de Sel

Instructies

  • Spoel de zalm schoon met koud water en dep goed droog met keukenpapier.
  • Smeer de zalm in (op de huidzijde na) met de citroenrasp, peper en zout.
  • Meng de ingrediënten voor de dille dip in een kom.
  • Prepareer de BBQ voor directe bereidingswijze met een koepeltemperatuur van ca. 175°C
  • Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor.
  • Strooi wat zeezout op de plank en leg de zalm (huidzijde naar beneden) op de voorgegrilde zijde van de plank.
  • Steek een kernthermometer in het dikste gedeelte van de filet.
  • Sluit het deksel van de BBQ. Controleer halverwege de zalm.
  • Zodra de zalm een kerntemperatuur van 48°C heeft is hij klaar.
  • Serveer met de dille dip en besprenkel met wat citroensap en eventueel nog wat zout naar smaak.
  • Eet smakelijk!