Boksen

Eind 2022 heb ik na een coronastop van 2 jaar het boksen weer opgepakt. Nu meteen de overstap naar de senioren (55+) gemaakt.

Na een periode van bootcampen bij Let’s go sport ben ik op zoek gegaan naar een sport die ik echt leuk vind. De (kick)boxtrainingen tijdens het bootcampen bleek ik enorm leuk te vinden. Dit heeft mij aangezet om een proef boksles bij Marichelle de Jong in Ommoord te boeken.

De sfeer in de boksschool, de motivatie, aanpak en kennis van de trainers spraken mij erg aan waardoor ik meteen een abonnement heb afgesloten.

Tegenwoordig train ik met veel plezier op zaterdag met leeftijdgenoten.

Marichelle de Jong

Als voormalig topsporter in het boksen, weet ik als geen ander hoe je je doelen moet bereiken.
In topsport draait het allemaal om passie, focus, toewijding, doorzettingsvermogen en discipline. Nooit opgeven tot je je doel bereikt. Mijn doel was de beste van de wereld te zijn en het maximale uit mezelf te halen.

Als bokser heb ik de nummer 1-positie op de wereldranking behaald, won het Europees Kampioenschap in 2011 en behaalde 2 keer brons op het Wereld Kampioenschap in 2010 en 2012. Ook ben ik 6 keer Nederlands Kampioen geweest.

“CHAMPIONS AREN’T MADE IN GYMS. CHAMPIONS ARE MADE FROM SOMETHING THEY HAVE DEEP INSIDE THEM.
A DESIRE, A DREAM, A VISION.”
MUHAMMAD ALI

Topsport heeft mij veel gebracht en heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Ik heb geleerd hoe je met tegenslagen om moet gaan en sterker terug kunt komen door je focus te behouden.

In mijn laatste jaar als bokser (2012) heb ik nagedacht over wat ik na mijn sportcarrière zou willen gaan doen. Na gesprekken met andere sporters besloot ik om verder te gaan met boksen, maar dan als trainer/coach. Nu zet ik me in om anderen te helpen hun doelen te bereiken en mentaal en fysiek sterker te worden.

TYR Boxing