Pasta ovenschotel met aubergine en paprika
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 250 gram volkoren fusilli
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 300 gram kippengehakt, vegetarisch gehakt of linzen
- 1 aubergine
- 2 paprika’s
- 150 gram champignons
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 600 gram passata di pomodoro
- 1.5 eetlepels Italiaanse kruiden
- 1 bol mozzarella (light)
- 2 tomaten
- 1 rode peper
- peper
- zout
Instructies
- Voeg de aubergine, paprika en champignons toe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak 1 minuut aan.
- Voeg daarna de passata di pomodoro en de fusilli toe en verwarm 2 minuten mee. Mocht de saus wat te dun zijn? Voeg dan 1 el maïzena gemengd met 1 el water toe en laat even indikken. Gebruik je linzen? Voeg deze dan nu toe.
- Breng op smaak met de overige Italiaanse kruiden, een snuf peper en zout. Snijd de mozzarella en de tomaten in dunne plakjes.
- Schep de pasta in een grote ovenschaal en verdeel de mozzarella eroverheen top af met de tomaten.
- Bak de ovenschotel in 20-25 minuten gaar in de oven.
- Haal uit de oven en serveer met wat rucola en/of blaadjes basilicum.
Notities
Recept van: @FoodLies