Bananenbrood
Ingrediënten
Basis
- 4 rijpe bananen
- 3 eieren
- 150 gram volkorenmeel
- 75 gram amandelmeel
- 8 gram bakpoeder half zakje
- 15 ml melk
Toevoegingen:
- 15 gram honingvervanger
- 10 gram pure chocolade (kleine stukjes gesneden) (hoog% cacao)
- 25 gram ongezouten noten (fijngehakt)
- kaneel naar smaak
- Scheutje vanille Aroma
Instructies
- Doe 3 van de 4 bananen, de eieren, melk, honingvervanger, kaneel en vanille aroma in een mengkom. Zet de staafmixer erop totdat je een glad geheel krijgt.
- Doe in een andere kom de droge ingrediënten (meel en bakpoeder) bij elkaar.
- Roer dit door elkaar en spatel het door het bananenmengsel.
- Spatel de fijngesneden noten en stukjes chocolade erdoorheen.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier of gebruik een siliconen vorm.
- Giet het beslag in de vorm.
- Halveer de laatste banaan en leg deze boven op het beslag.
- Zet het bananenbrood 45-50 minuten in de oven.
- Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Notities
Recept van: @noor_lzfit