Bananenbrood

Bananenbrood

Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken LazyFitGirl
Voorbereidingstijd 1 uur 50 minuten

Ingrediënten

Basis

  • 4 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram volkorenmeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 8 gram bakpoeder half zakje
  • 15 ml melk

Toevoegingen:

  • 15 gram honingvervanger
  • 10 gram pure chocolade (kleine stukjes gesneden) (hoog% cacao)
  • 25 gram ongezouten noten (fijngehakt)
  • kaneel naar smaak
  • Scheutje vanille Aroma

Instructies

  • Verwarm de (hete lucht) oven voor op 175 graden.
  • Doe 3 van de 4 bananen, de eieren, melk, honingvervanger, kaneel en vanille aroma in een mengkom. Zet de staafmixer erop totdat je een glad geheel krijgt.
  • Doe in een andere kom de droge ingrediënten (meel en bakpoeder) bij elkaar. 
  • Roer dit door elkaar en spatel het door het bananenmengsel. 
  • Spatel de fijngesneden noten en stukjes chocolade erdoorheen. 
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier of gebruik een siliconen vorm.
  • Giet het beslag in de vorm.
  • Halveer de laatste banaan en leg deze boven op het beslag.
  • Zet het bananenbrood 45-50 minuten in de oven.
  • Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt. 

Notities

Recept van: @noor_lzfit