Chimichurri

Chimichurrie

Chimichurri heeft zijn naam te danken aan de Ier Jimmy McCurry, die zich in de negentiende eeuw inzette voor de Argentijnse onafhankelijkheid. Men zegt dat hij de eerste was die ooit de chimichurri bereidde en omdat zijn naam moeilijk uit te spreken was door de lokale bevolking, werd dit verbasterd tot chimichurri.
Gang Bijgerecht
Keuken BBQ
Voorbereidingstijd 15 minuten
Porties 1

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 2 eetlepel rode wijnazijn
  • 10 takjes verse tijm (alleen de blaadjes)
  • 1 bosje verse oregano
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 bosje bieslook
  • 1 Spaanse peper, fijngehakt
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 4 tenen knoflook
  • 1 kleine ui (gesnipperd)
  • grof zeezout
  • vers gemalen peper

Instructies

  • Doe alle droge ingrediënten, behalve de ui en de Spaanse peper, in een vijzel en meng tot een gladde massa. Doe er vervolgens beetje bij beetje de olie erbij. Doe daarna de azijn erbij en roer het goed door zodat er een gladde saus ontstaat. Op het einde voeg je de ui en de Spaanse peper toe en roer je alles nog eens goed door. Et voilà: een heerlijke Argentijnse saus voor bij je steak!