Caprese geroosterde asperges

Caprese Geroosterde Asperges

Deze heerlijke Caprese Geroosterde Asperges is geïnspireerd op de iconische Caprese salade. Verse asperges, tot in de perfectie geroosterd, worden bekroond met gesmolten mozzarella, cherrytomaatjes en een scheutje balsamicoglazuur. Een garnering van verse basilicum maakt het nog onweerstaanbaarder en zorgt voor de ultieme samensmelting van smaken op je bord!
Gang Bijgerecht
Keuken BBQ
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 pond asperges bijgesneden
  • 2 eetlepels Olijfolie om te besprenkelen
  • Koosjer zout en peper naar smaak
  • 2 kopjes Geraspte mozzarella kaas
  • 2 kopjes Cherrytomaatjes gehalveerd
  • Vers gehakte basilicum voor garnering
  • Gebotteld balsamico glazuur voor garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 400 ° F. (200 ° C). Bekleed een bakplaat met folie en smeer deze in met antiaanbakspray.
  • Schik de asperges aan de ene kant van de bakplaat en de cherrytomaatjes aan de andere kant. Besprenkel beide met olijfolie, zout en peper.
  • Rooster 10 minuten in de oven. Verwijder na 5 minuten de bakplaat en strooi mozzarella over de asperges. Rooster nog 5 minuten of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  • Leg de asperges op een serveerschaal en garneer met de geroosterde tomaten. Garneer met verse basilicum en besprenkel met balsamicoglazuur.

Notities

  • Pas de braadtijd aan op basis van de dikte van je asperges.
  • Voor extra smaak marineer je de asperges voor het roosteren in olijfolie en knoflook.