Eenvoudig Sweet Chili Ananas Saus Recept
Sweet Chili Ananas Saus combineert de zoetheid van ananas met de hitte van chilipepers, waardoor een perfecte smaakmaker ontstaat om te grillen of te dippen. Het is gemakkelijk te maken en kan worden aangepast aan uw kruidenvoorkeuren.
calorieën 50kcal
Ingrediënten
- 1 kop verse ananas fijngehakt
- 1/2 kopje water
- 1/4 kopje witte azijn
- 1/4 kop honing
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel verse gember fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 theelepels maizena
- 2 eetlepels water extra voor maizena
- 1 theelepel rode chilivlokken aanpassen op basis van warmtevoorkeur
- Zout naar smaak
Instructies
- Combineer ingrediënten: Voeg in een pan op middelhoog vuur de gehakte ananas, 1/2 kopje water, azijn, honing, sojasaus, gember en knoflook toe. Breng het mengsel aan de kook.
- Sudderen: Zet het vuur lager en laat het 10 minuten sudderen, of tot de ananas gaar is.
- Saus dikker maken: Los in een kleine kom de maizena op in 2 eetlepels water om een brij te maken. Roer deze brij door de sudderende saus.
- Seizoen: Voeg de chilivlokken en het zout toe aan de saus. Laat nog 5 minuten sudderen, of tot de saus naar wens is ingedikt.
- Koel: Haal de saus van het vuur en laat afkoelen. De saus zal verder indikken naarmate hij afkoelt.
Notities
- Pas de hoeveelheid chili aan om het warmteniveau te verhogen of te verlagen.
- De saus is maximaal een week houdbaar in de koelkast.