Sinaasappel Speculaascake

Sinaasappel Speculaascake

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Ontbijt

Apparatuur

  • Oven
  • Bakblik

Ingrediënten
  

  • 300 gram Griekse Yoghurt 1% vet
  • 100 gram Griekse Yoghurt 1% vet (voor de toplaag)
  • 60 gram Witte Sukrin (of andere zoetstof)
  • 1 snuf Zout
  • 1 eetlepel Speculaaskruiden
  • 1 stuks Sinaasappel
  • 2 stuks Eieren
  • 250 gram Havermeel (gemalen havermout)
  • 2 theelepels Bakpoeder
  • 1 shotje Vanille (personalproteïn)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden hete luchtstand
  • Spray een cakevorm in met bakspray
  • Meng de havermeel met het bakpoeder, speculaaskruiden, zout en de zoetstof;
  • Voeg de Griekse Yoghurt en de eieren er aan toe en zorg voor een egaal mengsel;
  • Snijd de sinaasappel door de helft en pers van één helft het sap bij het mengsel;
  • Schep het mengsel in de cakevorm en doe deze voor ongeveer 55 minuten in de oven;
  • Laat de cake vervolgens goed afkoelen;
  • Meng 100 gram Griekse Yoghurt met het shotje vanille goed door elkaar en voeg er sap van de andere helft van de sinaasappel toe naar smaak.
  • Laat dit opstijven in de koelkast;
  • Bedek de cake met het mengsel en rasp er van de schil van de sinaasappel nog wat sinaasappelrasp overheen.

Notities

Insta: twirrewyn1985
Trefwoord Lazy Fit Girl