Rode Chimichurri

Rode Chimichurri

Gang Bijgerecht
Keuken BBQ

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 chilipeper
  • 4 tenen knoflook
  • handje gesneden verse koriander
  • 70 ml tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 40 ml rode wijn azijn
  • 40 ml olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Snij de kop van een bol knoflook en vouw een klein bakje van aluminiumfolie waar de bol in past.
  • Schenk een beetje olijfolie over de bol en plaats hem met de paprika en chilipeper in de barbecue. Rook alles op 110-150 graden met een beetje rookhout.
  • Als de knoflooktenen goudbruin en zacht zijn mag alles er af.
  • Snij de paprika en chilipeper fijn. Verwijder de zaadjes en lijsten van de chilipeper als je de chimichurri niet te heet wilt.
  • Druk 4 tenen knoflook uit de bol en gooi dit samen met de paprika, peper, koriander, tomatenpuree, oregano en azijn in een keukenmachine.
  • Hak alles tot een dikke saus en schenk er dan olijfolie bij tot de chimichurri de gewenste dikte heeft. Breng dan op smaak met peper en zout.