Ga terug

Gezonde DETOX Marokkaanse Linzensoep

Deze Detox Marokkaanse Linzensoep is een makkelijke, gezonde en stevige maaltijd die goed is voor de spijsvertering en de lever.
Eenvoudig te maken, boordevol eiwitten en zo lekker.

Ingrediënten

  • 1 kop gehakte bleekselderij
  • 1 kop gehakte wortel
  • 1 kop gesnipperde ui
  • 1 kop blokjes aardappel
  • 1 eetlepel avocado-olie
  • 2 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel zwarte peper of meer naar smaak
  • 2 teentjes  knoflook (gehakt0
  • 2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel zeezout of meer naar smaak
  • 2 theelepel gemalen gember
  • 1 kop rode linzen
  • 1 kop groene linzen
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 2 theelepel gerookte paprika
  • 3 kop spinazie
  • 4 kop groentebouillon
  • 2 kop water
  • 0.25 kop tomatenpuree
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 kop amandelmelk of kokosmelk, afhankelijk van uw voorkeur

Instructies

  • Verhit de olie in een grote voorraadpot of dutch-oven en voeg dan bleekselderij, uien, wortel, aardappel en knoflook toe en laat 5 minuten sudderen zodat alles iets zachter wordt.
  • Breng op smaak met peper, zout samen met de kruiden en kook 2 minuten. Voeg linzen toe en bak een paar minuten, voeg dan de bouillon, water en tomatenpuree toe. Roer om te mengen en tot de tomatenpuree is opgelost.
  • Breng de soep aan de kook, dek af en laat een half uur pruttelen. Haal van het vuur en roer amandelmelk, spinazie, citroensap en roer tot de spinazie verwelkt is. Serveer direct en top samen met je gewenste toppings.
  • Als garnering voer ik graag een klodder kokosyoghurt, een paar gebarsten peper, verse peterselie, pepervlokken en jalapeno plakjes uit. Een beetje pittig, wat romig en echt goed!