Ga terug

Herfstige tiramisu met mandarijnen

Gang Nagerecht
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 4 personen
calorieën 400kcal

Ingrediënten

  • 1 Vanillestokje
  • 125 ml Slagroom
  • 3 el Witte basterdsuiker
  • 100 gr Mascarpone
  • 6 Mandarijnen
  • 8 Bitterkoejes
  • 4 el Sambuca
  • 4 el Cacaopoeder

Instructies

  • Snijd met een scherp mes het vanillestokje in de lengte doormidden, schraap met de punt van het mes het zwarte merg eruit. Klop de slagroom stijf. Roer het vanillemerg met de suiker door de mascarpone. Schep de slagroom er voorzichtig door. Snijd met een scherp mes de onder- en bovenkant van de mandarijnen en vervolgens de schil eraf (tot en met het witte vliesje). Snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit en vang het sap op.
  • Verbrokkel de koekjes. Verdeel de helft van de bitterkoekjes over de glazen en druppel de helft van de sambuca en wat opgevangen mandarijnensap erover. Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en leg daarbovenop enkele stukjes mandarijn. Verdeel de rest van de verbrokkelde koekjes erover en druppel de rest van de sambuca en wat mandarijnensap erover. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Bestrooi de tiramisu tot slot met cacao en garneer met de rest van de mandarijn.