Ga terug

Pasta ovenschotel met aubergine en paprika

Gang Diner
Keuken LazyFitGirl
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram volkoren fusilli
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram kippengehakt, vegetarisch gehakt of linzen
  • 1 aubergine
  • 2 paprika’s
  • 150 gram champignons
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 600 gram passata di pomodoro
  • 1.5 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 bol mozzarella (light)
  • 2 tomaten
  • 1 rode peper
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook afgedekt de volkoren fusilli in 8 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Snipper de uien en pers de knoflook fijn.
  • Snijd de aubergine en paprika’s in kleine blokjes.
  • Snijd de champignons in kwarten.
  • Gebruik je de rode peper? Verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper fijn.
  • Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook, ui (en rode peper) 1-2 minuten.
  • Voeg het kipgehakt toe en bak rul. Breng op smaak met een snuf peper en ½ el Italiaanse kruiden.
  • Voeg de aubergine, paprika en champignons toe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak 1 minuut aan.
  • Voeg daarna de passata di pomodoro en de fusilli toe en verwarm 2 minuten mee. Mocht de saus wat te dun zijn? Voeg dan 1 el maïzena gemengd met 1 el water toe en laat even indikken.
    Gebruik je linzen? Voeg deze dan nu toe.
  • Breng op smaak met de overige Italiaanse kruiden, een snuf peper en zout. Snijd de mozzarella en de tomaten in dunne plakjes.
  • Schep de pasta in een grote ovenschaal en verdeel de mozzarella eroverheen top af met de tomaten.
  • Bak de ovenschotel in 20-25 minuten gaar in de oven.
  • Haal uit de oven en serveer met wat rucola en/of blaadjes basilicum.

Notities

Recept van: @FoodLies