Argentijnse Chimichurri

Argentijnse Chimichurri

Chimichurri is een licht zure, beetje pittige saus en is echt een toevoeging aan een biefstuk, entrecote of bavette die van de bbq komt. 
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken BBQ
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 1 tomaat
  • 1 bos bladpeterselie
  • 1 rode ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 80-100 ml olijfolie
  • 2 eetlepel rode wijnazijn
  • peper & zout

Instructies
 

  • Snijd de peterselie, oregano, knoflook en rode peper fijn met een scherp koksmes. Je kunt hiervoor ook de keukenmachine gebruiken, maar ik vind een iets grovere structuur lekkerder.
  • Tip: Ga je de chimichurri serveren bij de barbecue? Rooster dan ook de rode peper kort mee, laat afkoelen en verwerk daarna (met zaadlijsten en al) in je chimichurri voor meer diepgang qua smaak.
  • Meng de gesneden ingrediënten in een kommetje met de rode wijnazijn. Schenk er olijfolie extra vergine bij tot de chimichurri net vochtig genoeg is.
  • Breng naar wens op smaak met zeezout en zwarte peper.