Argentijnse Chimichurri
Chimichurri is een licht zure, beetje pittige saus en is echt een toevoeging aan een biefstuk, entrecote of bavette die van de bbq komt.
Ingrediënten
- 1 tomaat
- 1 bos bladpeterselie
- 1 rode ui
- 4 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel komijnpoeder
- 80-100 ml olijfolie
- 2 eetlepel rode wijnazijn
- peper & zout
Instructies
- Snijd de peterselie, oregano, knoflook en rode peper fijn met een scherp koksmes. Je kunt hiervoor ook de keukenmachine gebruiken, maar ik vind een iets grovere structuur lekkerder.
- Tip: Ga je de chimichurri serveren bij de barbecue? Rooster dan ook de rode peper kort mee, laat afkoelen en verwerk daarna (met zaadlijsten en al) in je chimichurri voor meer diepgang qua smaak.
- Meng de gesneden ingrediënten in een kommetje met de rode wijnazijn. Schenk er olijfolie extra vergine bij tot de chimichurri net vochtig genoeg is.
- Breng naar wens op smaak met zeezout en zwarte peper.